НАЦИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ
  Актуално Дейности Документи Прием Летописна книга Структура Контакти
   Съвременни чужди езици  

Тържествено връчване на сертификати PTE

на ученици от НГХНИ„Константин Преславски”

PearsonLongman връчи международно признатите сертификати за владеене на английскиезик Pearson Test of English (PTE) на официална церемония в сградата на Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски” в град Варна на 26.10.2013 година. Гимназията е оторизиран изпитен център на Pearson, където ежегодно се провеждат изпитите PTE.

Възпитаниците на училището, получили престижния сертификат, бяха лично поздравени от управителя на PearsonLongman за България г-н Евлоги Савов, който изтъкна, че „оценките в училище понякога се подаряват, а подобен международен сертификат се придобива с много труд и постоянство”.

Сертификатът РТЕ е безсрочен и го разпознават над 30 000 университета и учебни програми в света. Той е признание не само за ученика, но и за неговия учител. Тестовете не са лесни, подготвят се и се оценяват във Великобритания. Най-добре представилите се ученици получиха и специални награди от издателство PearsonLongman.

Директорът на гимназията г-жа Крачунова поздрави всички участници в Пролетната изпитна сесия на гимназията. Тя увери присъсващите, че ръководството и преподавателите в гимназията ще продължават да работят усърдно за развитието на потенциала на всеки ученик, и ще го правят с грижа, положително отношение, мотивиране и подкрепа. Така учениците от гимназията ще придобият увереност и знания, които ще им дадат силата да успяват.

Издателство PearsonLongman подари на училищната библиотека и най–новите си заглавия, за да продължават учениците и учителите на НГХНИ „Константин Преславски” град Варна в същия дух със завидната си подготовка и успехи!

Напред и нагоре, деца, и нека полученият PTE сертификат да е само началото на Вашата успешна реализация в живота!