Бъди информиран
 Толерантност
 Eвропейски проект
 Превенции
 Педагогически съветник

 

     От тази учебна година в гимназията е сформиран Ученически превантивен клуб, в който се включиха по желание ученици от 9 и 10 клас. Благодарение на обучението от специалисти от Дирекция “Превенции” и подкрепата на педагогическите съветници в гимназията в края на учебната година през м. юни част от членовете на клуба влязоха в ролята на обучаващи. 

    Мартин Иванов от 10Ж клас с помощта на г-жа Тинка Динева разработи презентация на тема “Онлайн агресията”, на базата на която във всички шести класове и в 7Г клас се дискутираха опасностите в интернет пространството.

   Учениците от 10 клас: Траяна Тотева, Моника Георгиева, Ива Димитрова, Мила Йотова, Сара Едмонд Керян, Джули Джесика Едмонд Керян, Маргарита Спасова /10А/ и Мария Димитрова, Фани Байдакова, Александра Воденичарова, Аделина Демирева, Вероника Тодорова, Цветина Виденова, Елица Илиева, Мартина Костова, Мила Желева /10Б/, заедно с г-жа Снежанка Илиева подготвиха занятие за вредата от тютюнопушенето и го представиха пред учениците от всички пети класове. Петокласниците имаха възможност да видят презентация по темата и демонстрация с т. нар. “пушеща машина”, както и да изразят собствено мнение при решаването на казуси от ежедневието и при проведеното обсъждане.